woensdag 23 oktober 2013

Gulzig grieken in Tilburg


Ik heb het afgelopen jaar meerdere malen mogen genieten van de goed volle borden bij Grieks restaurant Minos Pallas. Uitstekend bereid vlees, traditionele Griekse muziek en amateuristische fresco’s hebben mijn voorkeur voor Italiaans eten als sneeuw voor de zon doen verdwijnen en vormen nu mijn beeld voor het perfecte maal.

Minos Pallas is typisch Grieks. Lichte salades en kleine porties zijn niet gebruikelijk en de avond begint altijd met een glaasje ouzo. Ik bestel meestal de ‘Mixed Kreta’ wat simpelweg een grote verzameling vlees is voor mensen met enorme honger. Afhankelijk van hoe druk het is is het vlees vaak heerlijk mals behalve het bedje van gyros waar het op ligt dat lekker krokant van buiten is en dus zorgt voor een mooi contrast in texturen. Alle gerechten worden vergezeld met wat rijst, patat en tzatziki die de smaken van het gegrilde vlees nóg beter naar voren laten komen. De wijnkaart beschikt over een redelijke variatie, maar het is natuurlijk aan te raden om bij de vleesschotels een volle rode wijn te nemen. Het eten, de drank en sfeer zijn geweldig en verzadigd raak je er zeker.

Minos Pallas zal mij nooit teleurstellen en velen zullen het met mij eens zijn als je naar de hoeveelheid bezoekers kijkt. Ik raad het aan om ook wanneer je honger groots is naar deze voedseltempel aan de heuvelring in Tilburg te gaan.


Volg deze link om dezelfde intense ervaring te beleven;http://www.minospallas.net/index.htm

Door: Mimmo Jacobs

Geen opmerkingen: