Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen is dit jaar het beste
restaurant van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwste editie van restaurantgids Lekker. Topkok Jannis Brevet is de
eigenaar van het in Zeeland gevestigde restaurant, dat twee Michelinsterren
heeft. Op de tweede plaats eindigt Boreas in het Noord-Brabantse Heeze.
Voor het eerst in jaren staat restaurant Oud Sluis van
Sergio Herman niet op nummer 1.Het driesterrenrestaurant van Herman sluit
binnenkort zijn deuren en staat daarom niet meer op de lijst. Inter Scaldes is
Latijn voor ‘tussen de Scheldes’ en serveert Franse gerechten. Het restaurant bevindt zich in een voormalige
boerderij even buiten Kruiningen in de polders. Rond het restaurant is een
klassieke Engelse tuin aangelegd.
Restaurantgids Lekker is al 36 jaar een begrip in Nederland.
De 68 rapporteurs van het tijdschrift bezoeken elk zo'n tien restaurants per
jaar en bespreken zij onderling hun bevindingen. “We hebben dit jaar wel meer
gekeken naar alles om het eten heen'', zegt Annelies Pijper, hoofdredacteur van
de restaurantgids. “Staan de tafeltjes dicht op elkaar? Moet je fluisteren als
je iets te bespreken hebt? Is het restaurant geschikt voor zakelijke of voor
romantische ontmoetingen?''
Wil je meer weten over restaurant Inter Scaldes en haar
menukaart? Kijk dan op de website: http://www.interscaldes.eu/
Door: Sander Janssen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten